Как работим ние / / Цени

Как работим ние / Цени

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

IMOTI Direct ES е един от малкото хибридни сайтове за офериране на недвижими имоти. Ние съчетаваме интересите Ви на продавач или наемодател с тези на купувача/ наемателя по следния начин:

продавате (отдавате по наем) неограничен брой имоти, с предварителна регистрация в сайта. Регистрацията се извършва от меню „Добави“ на начална страница. Купувачите могат да избират имоти със или без наличие на регистрация. Регистрацията на продавач може да се извърши със статут на юридическо лице – фирма (строителна или др.) или като на физическо лице.

Важно !!! Не се допуска регистрация на агенти или агенции за недвижими имоти под каквато и да е форма. В случай на установяване на такова нарушение, администраторът премахва обявите без предупреждение.

            При установяване на нередност или неактуалност на обява, моля, изпратете незабавно сигнал до администратора на сайта. Вашата отзивчивост по този въпрос е от полза на Вас и всеки друг потребител на сайта. За целта използвайте контактната форма от меню „Контакти“.

Моля, регистрирайте се с точни данни! В противен случай не бихте могли да продадете ефективно Вашия имот, както и да получите достоверен документ за заплатените абонаментни такси;

з аплащате минимална такса за абонамент, която  зависи от вида имоти и общата им площ, както и от срока на публикуваните обяви;

за да добавите имот, трябва предварително да сте заплатили съответния абонамент. За цените на абонаментните планове можете да се информирате по- долу;

заплащането на абонамента се извършва чрез дебитни или кредитни карти, банков превод или чрез бюрата на Easy pay по: Банкова сметка.

Важно!!! При активирана промоция за безплатно офериране, избора на абонаментен план и заплащането по дебитни и кредитни карти е блокиран. Това не позволява на клиента да въвежда самостоятелно своите имоти. Функцията се извършва от администратора на потратала по предварително изпратени снимки и текст на обявата.

добавянето на имот се извършва самостоятелно от продавача (за един, два, три или повече, но ограничен брой имоти) или автоматично (за по-голям брой имоти) с помощта на администратора на портала

ДОБАВЯНЕ И ПУБЛИКУВАНЕ НА ИМОТИ

Добавянето на имоти става от меню Добави“ иПрофил“ . След като сте се регистрирали и влезли във Вашия профил, ще видите надпис „Нямате абонамент, за да публикувате обновете Вашия абонаментен план“. При клик върху абонаментен план се появяват различни цени и срокове. Избирате предпочитания план като в десния ъгъл най-отдолу се появява бутон „Продължи“. Извършвате плащане чрез дебитната или кредитната си карта, посредством Pay Pal. За успешно плащане не е необходима регистрация в платежната система.

За да въведете желания имот изберете „Добави нов“. В подменю „Обща информация“ посочвате заглавие, описание на имота с неговите характеристики и текст на обявата. В подменю „Медия“ се въвеждат снимките и видеата, а в „Адрес“ - адреса на имота, който продавате или давате под наем. Адресът ще се визуализира автоматично на Гугъл – картата;

Автоматичното добавяне се извършва със специално изпратен от администратор файл. За целта, молим да изразите Вашето намерение изпращайки съобщение до администратор на: office@imoti-direct.com или чрез контактната форма в менюКонтакти“.

Важно !!! Колоните на таблицата се попълват внимателно и без грешки. Допускането дори на една минимална грешка осуетява автоматичния импорт на файла. По-подробни указания относно въвеждането на информацията ще получите на електронната си поща, заедно с импортния файл;

добавяне на видео се извършва чрез iframe, както е описано по-долу:

<iframe width="700" height="394" src="https://www.youtube.com/embed/SPyHzY- KnA4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>…. ????

На мястото на: https://www.youtube.com/embed/SPyHzY-KnA4 сложете линка към видеото;

публикувате до 10 броя снимки и до 2 броя видеа за всеки имот. Препоръчителния размер на всяка от тях е: 1000 х 430 пиксела ( широчина х височина ); Снимки с различен от описания размер се визуализират с влошено качество. За да избегнете това можете предварително да извършите преоразмеряване.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСТРИ КЪМ ВАШИТЕ ОБЯВИ

офертите с абонаментен срок от 12 месеца имат право на бонус. Бонусът представлява определен брой обяви със специална позиция Избрани“, която помества тези имоти отделно от останалите. Това им гарантира по-добра видимост за потребителя:

  • 1 брой "ИЗБРАНИ" за обяви в категорията " жилищни ";

  • 2 броя "ИЗБРАНИ" за обяви в категорията " търговски до 250 кв.м.";

  • 5 броя "ИЗБРАНИ" за обяви в категорията „ търговски над 251 кв.м.";

  • 1 брой "ИЗБРАНИ"обяви в категорията "цяла сграда"

срещу допълнително заплащане можете да отличите Вашия имот като ТОП“ обява. Този знак също съдейства за по-добра видимост от потребителя и може да бъде използван при имоти със срок на публикуване, различен от 12 месеца;

в случай, че имотът Ви е с луксозни характеристики и желаете специално позициониране, подобно на „Избрани“, Вие можете да се включите към тази опция срещу допълнително заплащане. За целта уведомете писмено администратора на следния е-мейл: office@imoti-direct.com или чрез контактната форма от меню „Контакти“;

обявите се обновяват автоматично в края на срока. Цената на новия срок е по-изгодна в сравнение с предходния и е заложена автоматично в системата. При наближаване края на срока ще получите уведомителен е-мейл на електронната си поща, след което можете да направите плащане по описания вече начин;

в „Моя избор“ имате възможността да запазите желани от Вас обяви. Маркирането на желаните обяви се извършва посредством „сърчицето“ върху снимката на имота. При въвеждане на нови обяви със същите характеристики, ще получите уведомление на електронната си поща за новите обяви, които биха могли да бъдат интерес за Вас;

за да разпечатате или изпратите подробна информация от определен имот, изберете символа, изобразяващ PDF файл върху изображението на имота. Ще се отвори брошурка, която съдържа подробните данни за имота, след което можете да ги изпратите на електроннта си поща или тази на Ваш приятел;

за да се свържете с продавача и получите повече информация за даден имот, ще трябва да и зпратите съобщение от специална за целта форма. Формата става видима от дясно на описанието на желания имот, когато изберете стрелката върху изображението му. Не е необходимо да попълвате текста на запитването. Същият се изписва автоматично в изпратения до продавача е-мейл;

за да  бъде организирана видео среща с Вашия продавач/ купувач или с кредитния експерт, трябва да заявите Вашия интерес към този вид услуга чрез формата за контакт.

УСЛУГИ

За да получите бързо и качествено обслужване по отношение на кредитните консултации, застрахователните услуги, оценката на имоти и финансовата консултация, е необходимо да имате предварителна регистрация в сайта. Липсата на регистрация не е отказ за безплатните услуги, но при платените е задължителна. Необходимо е да попълните формите, които придружават съответния вид услуга с точни и актуални данни.

Важно !!! При допускане отклонение от точността на данните Вие изкривявате предоставената информация, която от своя страна е сериозна предпоставка за влошаване качеството на услугата/те.

Изпълнителите на услугите не носят отговорност в случай на предоставяне на невярна или неточна информация.

П рофесионална кредитна консултации. След попълване на формата за заявка, консултант от банковия кредитен посредник ще се свърже с Вас в рамките на един работен ден . Ще изиска задължителната според Закона за защита на личните данни Декларация-съгласие за предоставяне на лични данни, както и формуляр, предоставящ важна информация относно кредитния посредник.

Услугата е он-лайн и се извършва без физическото присъствие на клиента. Ще получите професионално обоснован отговор на всичките Ви въпроси. Ще Ви бъдат предложени от 3 до 5 най-изгодни за Вас кредитни оферти. С помощта на Вашия консултант, Вие ще изберете най-подходящата от тях. Ще бъдете представени пред служител от кредитен отдел на избраната банка, който ще извършва последващото Ви обслужване.

Ангажимента на консултанта от кредитния посредник продължава до пълното усвояване на средствата по Вашата разплащателна сметка, независимо дали същите се превеждат на траншове. Консултантът ще следи етапите на отработване на кредита и ще Ви сезира за тях. Ще съдейства при възникнали въпроси, проблеми или неясноти пред банковия служител. При необходимост от по-специфично съдействие ще комуникира с Централно управление на банката. При възможност посредникът има правото да изисква и договаря по-специални условия за своите клиенти.

Услугата на банковия посредник е изцяло безплатна и не оскъпява по никакъв начин Вашия кредит. Ние разчитаме на добрите отзиви при удовлетвореност от сключената сделка.

В случай, че останете доволни, молим да изразите Вашето впечатление на office@imoti-direct.com или чрез контактната ни форма в меню „Контакти“.

Важно !!! Банковия пазар е изключително динамичен! Офертите, които ще получите след подробен анализ на кредитоспособността Ви като потенциален клиент на банките, са валидни към датата на предоставянето им. Същите не биха били актуални след определен период от време, поради постоянна променливост в условията на кредитиране от страна на банките – партньори. Предоставят се нови промоционални продукти и се приключват други, действали към момента. 

З астраховане на имот/ и при покупка, наем или кандидатстване за кредит. Услугата е он-лайн и не изисква физическо присъствие на клиента. Моля, попълнете специалната форма. Ще Ви бъде предоставена най-подходящата оферта за Вашия конкретен случай, която ще получите на електронната си поща. В случай на съгласие очаквайте Вашата полица по куриер. Заплащане стойността на застрахователната сума се извършва чрез служител на „Спиди“ АД с пощенски паричен превод. Необходимо е да поставите подпис на всички екземпляри на полицата, като втория и третият от тях ще бъде върнати на Застрахователя по обратен път чрез същия куриер.

Важно !!! Застраховането на имота/ те посредством сайта не оскъпява услугата към Вас!

Е кспертна оценка на имот/и се извършва от лицензирана фирма – партньор. Моля, попълнете специалната форма и в най-скоро време ще получите обаждане от служител. Той ще Ви разясни какви документи да представите допълнително, ако е необходимо, както и цената на услугата според тяхната тарифа. Ще сключите официален договор, с което се гарантира навременното и качествено обслужване.

Агенцията разполага с оценители в цялата страна, което улеснява изключително много процеса на фактическото оценяване. Огледа се извършва по предварителна уговорка на място, а при кандидатстване за банков кредит е възможен първоначален оглед по снимков материал. Целта на този стъпка е по-бърза и не по-малко качествена услуга, която да ускори процеса на банковото кредитиране. Окончателното оценяване се извършва на място и впоследствие, по описания по-горе начин. Това начин за оценяване и на имоти в малки и отдалечени селища, където фирмата не разполага с оценители.

Важно! Осъществяването на контакт с агенцията за оценяване посредством сайта не оскъпява услугата към Вас!

Ф инансова консултация e уникален вид услуга, която може да се извърши във всеки момент от процеса на покупко-продажбата на имот/и. Предназначена е най-вече за Вас, ако сте купувач. Вие ще получите пълен разчет на средствата, които ще са Ви необходими за всички етапи на сделката, като по този начин ще можете да организирате тяхното набавяне, точно във времето, когато е необходимо и колкото е необходимо. Ще Ви стане ясно каква ще бъде общата сума на разходите за придобиване на имота, включително прехвърляне на собствеността и озаконяването му. Ще получите представа и за средните разходи по банков кредит, ако се нуждаете от такъв. При желание да получите подробна информация за най-подходящия във Вашия конкретен случай кредит, моля попълнете формата за кредитна заявка в меню „Професионална кредитна консултация“. Попълването й все още не означава кандидатстване за кредит. За целта във формата за заявка запишете, че информацията ще се използва „за целите на финансовата консултация“. Разходите от кредитния анализ ще бъдат включени в разчета и общата сума съответно ще се характеризира с още по-голяма точност. При намерение да използвате офертата за действително кандидатстване за кредит, бъдете любезни да ни уведомите своевременно, използвайки контактната ни форма от меню „Контакти“ или на: office@ imoti-direct.com.

Важно!!! Предоставяме на Ваше разположение специална услуга – проверка легитимността на имота, който желаете да закупите. Ще получите имената на официалния собственик по електронната Ви поща, ден преди нотариалното прехвъляне на имота. Това гарантира, че няма да бъдете измамени от недоброжелателни лица. 

За да достъпите формата на услугата е необходимо предварително да заплатите чрез банков превод или чрез бюрата на Easy pay по банкова с/ка: Банкова сметка

Ще получите специален код по Вашата електронна поща, който ще въведете на конкретното място. За да се отключи формата е необходимо да сте влезли във Вашия личен профил.

ПЛАТЕНИ ПУБЛИКАЦИИ И ДОКУМЕНТИ

С предоставянето на тези публикации ние целим на символична цена да Ви улесним в издирването на по-подробна и професионална информация относно сделките с имоти, с което Ви спестяваме ценно време. По този начин Ви съдействаме активно, за да се почувствате по-спокойни и уверени, когато се ангажирате в самостоятелни действия.

Първи стъпки и последващи стъпки в сделките с имоти“ е своеобразен наръчник, който ще ви води от началото до края на Вашата покупка. Ще Ви спести много време срещу минимална такса, но ще Ви подскаже как най-лесно и най-бързо да се справите приофериране, какво да изисквате и от какво да се интересувате при огледа на имота, кои са критериите за добър и качествен имот, какво е длъжен продавача и какво купувача, какво представлява акта за продажба, какво изисква нотариуса, кога и как се заплаща имота, какво следва да направите след продажбата, при наемането му, заеми и кредити при поупка на имоти, данъци, такси, някои правни съвети, залегнали в самите статии и т.н.

Ние ще продължаваме да обогатяваме наръчника, за да намирате тук все повече от това, което Ви интересува.

Необходими документи“  Тук ще достъпите най-често изискваните документи при различните видове сделки с имоти. Ще се осведомите за сроковете и институциите, които ги издават. Изберете онези от тях, които са Ви необходими за Вашата конкретна сделка. За още по-голямо улеснение, заедно с достъпа до тях, ще имате възможността да получите бланки от приложения списък с Вашите лични данни, които да представите на на продавача/ купувача или нотариуса .

Важно!!! За да получите достъп до желаната/ те публикация/ и е необходимо предварително да заплатите чрез банков превод или чрез бюрата на Easy pay по: Банкова сметка

Ще получите специален код по Вашата електронна поща, който ще въведете на указано за целта място. За да се отключи публикацията е необходимо да сте влезли във Вашия личен профил.

ЦЕНИ

     

                                                 АБОНАМЕНТНИ ЦЕНИ НА ОБЯВИТЕ

                                                       за продавачи, наемодатели и нощувки  в ЕUR/ BGN

ВИД   ИМОТИ                   1 СЕДМИЦА                        1 МЕСЕЦ                                 12 МЕСЕЦA

                                   €  (BGN)                                   €  (BGN)                                 € (BGN)                    

          *                                             *                                           *                                                  *

до 100 м²                        2 / 2  (3.91/ 3.91)              4/ 4  (7.82/ 7.82)                     40/  36  (78.23/70.41)

от 101 до

350 м²                             4 /4   (7.82/ 7.82)          12/ 10  (23.47/ 19.56)              132/ 128   (258.17/250.35)

над  351 м²               10/ 10  (19.56/ 19.56)       4036 (78.23/70.41)              440 /  436  (860.57/852.74)

вкл. нощувки

за цяла сграда                           х                         76/ 72  (148.64/140.82)                      (по договаряне)

Допълнителни екстри към абонаментните цени за:

 •    отличителен знак „ТОП“ на изображението              + 7.00 €/ 13.69 лв./  на 1 брой обява, за целия срок на избрания   абонамент,
 •    луксозен имот със специално позициониране        + 15.00 € / 29.34 лв./на 1 брой имот, за целия срок на избрания абонамент
 •    обновяване на обява по желание на клиента            +  6.00 €/  11.73 лв./ на 1 брой имот на ден. 

                                 

Цените за абонамент включват:

  • публикуване до 10 броя снимки и 2 броя видеа за един имот;

  • директна on-line видео среща между продавач и купувач (конферентна връзка );

  •  публикуване с опция "ИЗБРАНИ" за обяви в категорията " жилищни " със срок 12 м;

  • публикуване с опция "ИЗБРАНИ" за обяви в категорията " от 101 до 350 кв.м." със срок от 12 м;

  • публикуване с опция "ИЗБРАНИ" за обяви в категорията „ над 351 кв .м." със срок от 12 м;

  • публикуване с опция "ИЗБРАНИ" за обяви в категорията "цяла сграда" със срок от 1 м. и 12 м.

  • достъп на 50 % от цената за "Първи стъпки в покупко-продажбата" при публикуване във всички категории със срок от 1 м;

  • достъп на 50 % от цените за "Първи стъпки в покупко-продажбата" и "Необходими документи” – публикация по избор, във всички категории със срок 12 м.

Важно! По-голямата част от обявите се подновяват с отстъпка в цената, за същия период от време. Към цената не се начислява ДДС в България.

Опцията "Избрани" е бонус към абонаментен план от 12 м., който гарантира по-добра визуализация и специално позициониране на Вашия имот спрямо останалите оферти. Тази позиция предопределя по-голям успех на обявата, в сравнение с останалите.

Опцията "ТОП" акцентира вниманието на потребителя върху Вашия имот, което допринася изключително за това, обявата Ви да има по-добър успех.

Опцията "Луксозни" предлага специално позициониране на Вашия имот, заложено в алгоритъма на сайта, което се намира в лентата, над останалите имоти. Това позициониране спомага луксозните имоти да се визуализират най-отгоре на всяка следваща страница и да бъдат отличени доста по-лесно от останалите.

Забележка: В периода на Start Up промоцията, потребителите се възползват от 50 % намаление от абонаментните цени за обяви и 100% за всички абонаменти със срок от 1 година. На цените не се начислява ДДС в страната.

Промоцията важи до 31.01.2022 г.


  ЦЕНИ НА ПУБЛИКАЦИИ за купувачи в BGN

  • Първи стъпки на покупко-продажбата ( Наръчник )       7.80 лв./4.00 €

  • Необходими документи (за вид сделка)

                              и 1 бр. формуляр с лични данни на клиента               15.60 лв./8.00 €

                                                                     (+ 11.70 лв./ 6.00 € за всеки следващ формуляр)

  • Необходими документи (за вид сделка и договор (декларация

     или заявление) с лични данни на клиента                       23.50 лв./ 12.00

  • Необходими документи (за вид сделка) +1 формуляр,

                        + договор (декларация или заявление) с ЛД на клиента      35.20 лв./ 18.00

   (+ 11.70 лв./ 6.00 € за всеки следващ формуляр)                

                                              

  ЦЕНИ НА УСЛУГИ за купувачи в BGN

  • Кредитни консултации               за 1 бр.     безплатно

  • Застраховки "Имот/ Живот"  за 1 бр.      без такса към сайта *

  • Оценка на имоти                            за 1 бр.      без такса към сайта *

  • Финансова консултация             за 1 бр.     48.90 лв./ 25.00 €

  •                    97.80 лв./ 50.00 €  проверка за собственост на имот 

Забележка: В периода на Start Up промоцията, потребителите се възползват от 50 % намаление за цената на финансовата консултация, и от 20 % за платените публикации и формуляри. На цените не се начислява ДДС в страната.

Промоцията важи до 31.01.2022 г.

Таксите за оценка на имоти се заплащат към агенцията - партньор и изпълнител на услугата.

НАЧИНИ НА ЗАПЛАЩАНЕ

 

Заплащането на:

                                   ♦ обяви,

                                         платени публикации,

                                                 платени услуги  се извършва чрез превод по банкова сметка (вж. тук: Банкова сметка) или бюрата на Easy pay 

                         

Внимание !!! Към настоящия момент Pay Pal не е активна опция, поради което плащането с дебитни и кредитни карти е временно спряно.